Menu

Adelante momentjes op Facebook

11 mei 2018

Op onze Facebookpagina delen we regelmatig bijzondere momenten uit het leven van onze revalidanten. Hoogtepunten, dieptepunten, anekdotes... Volg onze Facebookpagina om de mooie foto's (gemaakt door Ellis Bodifée) en korte verhalen te zien. Een voorbeeld hieronder.

“Toen ik na dik 3 weken ziekenhuis bij Adelante binnenkwam, viel me meteen op dat het veel minder medisch is hier. Iedereen was even positief en vriendelijk; van gastvrouw tot de verpleging. Mijn fysiotherapeuten leken gelukkig net zo gedreven als ikzelf, haha...”, vertelt Daan.

Daan kwam bij Adelante revalideren na een motorongeluk, wat zijn leven totaal op z’n kop zette. Hij lag volledig in de kreukels - een gebroken schouderblad, beenamputatie en een verbrijzelde duim-, desondanks bleef Daan altijd positief, dat zit nu eenmaal in hem. Ook was hij dankbaar voor het feit dat hij het overleefd heeft. Gek genoeg was het juist de verbrijzelde duim die roet in het eten gooide.

“Door die ellendige duim kon ik niet vooruit met revalideren. Ik heb een hele tijd een externe fixatuur gehad, waardoor ik niet met krukken mocht lopen. Zodoende was ik 3 maanden verder voor ik überhaupt wat kon doen. Maar daarna kon ik er eindelijk tegenaan en ging het snel. En niet onbelangrijk, ik kon eindelijk mijn energie weer kwijt! Nu kan ik ook de 20 kilo, die ik in deze tijd cadeau kreeg, er weer vanaf trainen!”.

Daan vertelt dankbaar over zijn tijd bij Adelante die hij onlangs, na een half jaar, afsloot. Zijn maatje Dizzy heeft zijn baasje vier maanden moeten missen. Dat was nog een dingetje. Het was heel bijzonder hoe het hondje met veel beleid kennis maakte met het nieuwe lichaamsdeel van zijn baasje. Dizzy mocht hoe dan ook niet op de foto ontbreken. Daan, die alweer een tijdje vijf halve dagen werkt, besloot zich ook nog als vrijwilliger bij het intern vervoer van Adelante in te willen zetten. Echter blijkt dit fysiek -nog- niet haalbaar en heeft hij dit na twee keer helaas weer stop moeten zetten.

Daan, dank je wel voor het delen van je pittige, maar óók positieve verhaal. Bewonderingswaardig!

OPROEP - Ben je revalidant bij Adelante en zou je ook wel eens op de foto gezet willen worden en op de social media van Adelante geplaatst willen worden? Mail dan naar marcom@adelante-zorggroep.nl

Foto- & tekstcredits: Ellis Bodifée.

<toon alle berichten