Menu

Virtual reality in de revalidatie

25 september 2017

Dat Virtual Reality grote invloed gaat hebben op onze samenleving weten we al een tijdje. De manier waarop we een huis kopen, hoe we met collega’s communiceren of naar een voetbalwedstrijd kijken gaat drastisch veranderen. Ook in de zorg is de potentie van Virtual Reality groot; het wordt in steeds meer gebieden toegepast. Zo wordt Virtual Reality binnen de revalidatie ingezet als afleiding bij pijn, om gedrag te veranderen, als valpreventie of om patiënten met een dwarslaesie te trainen. Ondanks dat er nog veel meer aan zit te komen profiteren de meeste patiënten nog altijd niet van de mogelijkheden. Tijd om de kansen en uitdagingen op een rijtje te zetten.

Lees het mooie artikel dat Lisa Morsink, coördinator innovatie van het Adelante Kenniscentrum, schreef voor het magazine ICT & Health. Klik op de link hieronder.

 

ICT&Health (1)

<toon alle berichten