Menu

Adelante jongeren beklimmen de Mont Ventoux

27 juni 2017

Een groep jongeren van Gastenhof beklom onlangs de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. Gastenhof is een specialistisch orthopedagogisch behandelcentrum voor jeugdigen met een licht verstandelijke beperking, gecombineerd met gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek. Ook twee jongeren van Adelante deden mee. 

Dit jaar werd voor de vijfde keer op rij deelgenomen. Al vanaf 2012 beklimmen jongeren van Gastenhof op de racefiets de Mont Ventoux.

Voor deze jongeren is de weg naar de Mont Ventoux al een uitdaging. Leren fietsen, de pijn verbijten, je inhouden én vooral volhouden staan centraal. Die voorbereiding, het samen onderweg zijn, is voor hen eigenlijk belangrijker dan de uiteindelijke bestemming. Behalve fietsen leren ze ook veel over zichzelf. Gedurende deze tocht vergroten ze hun sociale netwerk, groeien ze persoonlijk en ervaren ze successen. Voor hen is dit project een unieke kans, een kans om te laten zien wie ze zijn én wat ze kunnen bereiken. We zijn er heel erg trots op dat twee leerlingen van Adelante, Yi-mei en Javier, de top hebben weten te bereiken.

Mont Ventoux

<toon alle berichten