Menu

Uniek bezoek van vier zorgverzekeraars aan Adelante

4 april 2017

Op maandag 3 april jl. vond het periodieke Zorginhoudelijk overleg over medisch specialistische zorg plaats bij Adelante in Valkenburg. Uniek aan dit overleg was dat vier verzekeraars gezamenlijk aanwezig waren: zorginkopers en medisch adviseurs van CZ, VGZ, Zilveren Kruis én Multizorg.

In het eerste deel van de bijeenkomst gaf Jean-Paul Essers, voorzitter Raad van Bestuur van Adelante, een overzicht van actuele ontwikkelingen binnen Adelante en uitdagingen waar wij in het zorgveld voor staan. Hierna volgde een presentatie van alle organisatieonderdelen afzonderlijk door Martin Stollman, Ruud Roijen, Yvette van Horn, Jeanine Verbunt, Anke Verlouw, Yvonne Janssen, Veronique Moulaert en Marlies den Hollander.

Breed pallet
Martin Stollman sprak onder andere over de ontwikkelingen rondom tinnitus, vestibulaire revalidatie en de ketenzorg voor slechthorende kinderen. Ruud Roijen legde het belang en de uitdagingen uit van klinische kinderrevalidatie, vroegrevalidatie en de verschillende diensten die wij per leeftijdsfase aanbieden. Yvette van Horn en Jeanine Verbunt vertelden over onze ketenzorg, met name op het gebied van cva’s, cardiologie en chronisch pijn, en over de ziekenhuisrevalidatie in Limburg. Jeanine Verbunt sprak hierna nog over wetenschappelijk onderzoek binnen Adelante en de kosteneffectiviteit, Anke Verlouw over de innovatieve beenklikprothese, Yvonne Janssen over het project mini-BIMT voor kinderen met een spastische handfunctiestoornis, Marlies den Hollander over graded exposure (cognitieve gedragstherapie) bij het Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS) en Veronique Moulart over vroege interventie voor mensen na een hartstilstand. Een breed pallet aan onderwerpen om zowel de breedte als diepte van Adelante – plus bijbehorende uitdagingen – aan te geven.

Het laatste uur van de bijeenkomst was er gelegenheid voor zorgverzekeraars om in een open debat vragen aan Adelante voor te leggen.

Duidelijke meerwaarde
De zorginkopers en medisch adviseurs waren erg positief en enthousiast over Adelante en zagen duidelijk onze meerwaarde. Vooral het debat over het onderscheidende karakter van de medisch specialisatie zorg ten opzicht van eerste en anderhalvelijnszorg was interessant. Het was een informatieve middag voor iedereen, die de deuren naar de toekomst nog verder kan open stellen.

<toon alle berichten