Menu

Adelante enthousiast over deelname aan LUDI Trainingsschool

28 april 2017

Chantal Schmetz en Silvie Vanstipelen, ergotherapeuten bij Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen in Valkenburg, hebben van 18 tot 21 april jl. deelgenomen aan de internationale LUDI Trainingsschool van het LUDI Netwerk bij Zuyd Hogeschool. 

Nog te vaak ervaren kinderen met een beperking grote problemen met onder meer speelgoed. Spelen is de belangrijkste activiteit voor kinderen in hun jeugdjaren. Het LUDI Netwerk zet zich in voor de kinderen met een beperking om proberen ervoor te zorgen dat er voor deze kinderen ook leuk, interessant en uitdagend speelgoed ontwikkeld wordt.

Tijdens de LUDI Trainingsschool werden docenten, onderzoekers, ergotherapeuten, ouders en kinderen vanuit dertig landen samen gebracht om over dit onderwerp te praten en proberen oplossingen te bedenken. Ook waren er zes kinderen met uiteenlopende beperkingen aanwezig; zij lieten zien met welke speelmaterialen zij problemen hebben.

Chantal: “We volgden vier ochtenden theoretische verdiepingen rondom spel, spelontwikkeling, spelmateriaal, technologie. De middagen waren gevuld met praktische workshops gericht op het observeren van spelen van kinderen en het observeren van divers spelmateriaal inclusief technologie. Tijdens de laatste twee dagen werd er gewerkt met kinderen, om de geleerde theorie en praktijk toe te passen. Tenslotte zijn hierover presentaties gegeven aan de groep en ouders. Er werden concrete suggesties gedaan om het spelmateriaal bruikbaar te maken en mogelijkheden te bieden voor uitbreidingen van de spelsituatie.”

Vrijdagavond 21 april zond L1 een mooi item uit over de LUDI trainingschool.

 LUDI Trainingschool

<toon alle berichten