Menu

Reünie Adelante Outdoor Challenge 2017

7 november 2017

Op donderdag 23 november a.s. zal er een reünie plaatsvinden van de Outdoor Challenge 2017 van Adelante. Tijdens deze avond willen we gezamenlijk terugkijken op een fantastische ervaring. Lees hieronder ook het verhaal van één van de deelneemsters! 

In augustus en september zijn een aantal revalidanten van Adelante het avontuur in Goirle aangegaan bij het klim- en avonturenbos Rocks en Rivers. We hebben geklommen in de rolstoel op hoogte tussen de bomen door. We hebben met de rolstoel de tokkelbaan genomen van 35 meter We hebben een big swing gemaakt waarbij we met een klimgordel opgetakeld werden aan een grote `schommel` tot maximaal tien meter hoogte. En we hebben een vrije val kunnen maken van 12 meter hoogte.

De reünie vindt plaats vanaf 19.00 uur in tuinkamer 2 in restaurant De Oase van Adelante in Hoensbroek. Er zullen foto`s bekeken worden en Wellspect zal een praatje houden. Partners, vrienden, kennissen, ouders, broers, zussen: iedereen is welkom op de reünie. Meld dit wel begin november even bij het Adelante Sportloket, sportloket@adelante-zorggroep.nl.

 

Lees het persoonlijke verslag van Marianne Ubachs, één van de deelneemsters aan de Outdoor Challenge.

“Eindelijk was de dag dan aangebroken, na weken, zelfs maanden wachten, na mijn inschrijving. De Outdoor Challenge in Goirle! Ik had mijn vriendin zover gekregen dat zij zich ook had ingeschreven. Ik hoor mij bij de inschrijving nog hardop zeggen “dat wil ik ook“. Bij aankomst ’s morgens om 7.00 uur bij Adelante was ik al niet meer zo overtuigd. Ik zette mijn verstand op nul, uiteindelijk wist ik (nog) niet wat mij de dag brengen zou. Het was voor mij eerste keer in een aangepaste touringcar. Ik had hier al moeite met de koffie in mijn bekertje te houden… oh oh oh waar was ik toch weer aan begonnen?

In Goirle aangekomen zat de stemming er al erg goed in en we werden niet alleen door de medewerkers ontvangen, maar ook door het stralende warme weer. Mijn goede moed en zin om het te gaan beleven kwam weer in snel tempo terug en ik kon niet wachten de eerste hoge bomen te aanschouwen. Wat een hoogte, wat een zwiepende bomen! Ik was van mening dat ik het filmpje veel te lichtzinnig had bekeken; dit kon niet waar zijn?

Maar het was echt zo! We waren met een ontzettend leuke groep en iedereen gunde mij voorrang. Maar ik ben altijd veel te netjes en geef anderen meestal voorrang. Dat kwam deze keer erg goed van pas. Toen kwam het moment dat ik er aan geloven moest. Ik rolde met hulp van Elien, bewegingsagoog/sportconsulente van het Adelante Sportloket, richting hindernis. De medewerkers waren allemaal erg aardig en hielpen mij in mijn ‘tuigje’ om naar boven te trekken, steeds vragend of het nog ging. Alles oke, trekken maar! Ik weet van mezelf dat ik natuurlijk geen lichtgewicht ben en dat het voor de man en twee dames niet zo gemakkelijk was. De vragen bleven komen: ‘gaat het nog, alles goed?’. Ik was op gegeven moment klaar met al die vragen en zei ‘al ga ik dood, trekken maar!’. Toen uit het niets kwam een oudere medewerker die het geen goed idee vond om mij naar boven te trekken en hij hield voet bij stuk. Ik kon zijn beslissing moeilijk begrijpen op dat moment, maar toen ik mijn foto’s zag kon ik hem begrijpen en moest ik hem ook nog groot gelijk geven.

Deze dag was voor mij een geweldige belevenis, samen met een mooie groep. Iedereen heeft de hindernissen gedaan, ik heb beneden gestaan en net als hen genoten, misschien nog wel meer. Mijn vriendin zag ik met zulke elegantie de ‘big swing’ uitvoeren, fantastisch! Het was een dag om niet snel te vergeten. Bedankt dat wij erbij mochten zijn."

Marianne Ubachs_Outdoor Challenge 2017

Marianne in actie.

<toon alle berichten