Menu

Wings for Life gaf team Adelante vleugels

9 mei 2016

Gister, zondag 8 mei 2016, vond Wings for Life plaats. Na weken van voorbereiding verschenen gister 26 hardlopers en rolstoelers voor team Adelante aan de start van de race in Breda. Ondanks de warmte kwamen onze sporters ver, voordat de Catcher Car hun race eindigde.  

Op 34 locaties over de hele wereld startten mensen gister op hetzelfde tijdstip (11.00 UTC) met de run. In Nederland (in Breda) werd er om 13.00 uur er gestart. Niet alleen de omgeving van de run was prachtig, ook het weer was mooi. Misschien wel iets té mooi om een flinke afstand af te kunnen leggen. De finish was niet de eindstreep maar een Catcher Car, bestuurd door Max Verstappen die “zijn langzaamste race ever” reed. Het doel van de run was om voor de Catcher Car te blijven, die steeds dichterbij kwam. Op het moment dat de Catcher Car je inhaalde, was je race ten einde. 

Resultaten
De vrouwelijke winnaar in Breda (D. Golek) legde 38,91 km af, de mannelijke winnaar (E. Trujillo) haalde maar liefst 64,41 km. De wereldwijde winnaars zijn K. Yoshida uit Japan (65,71 km) en G. Calcaterra uit Italië (88,44 km). Mannelijke winnaar van team Adelante is Lars Senden met 22,39 km, vrouwelijke winnaar is Lisanne Houben met 16,49 km. Gefeliciteerd!  

De €30,- inschrijfgeld per persoon (dat volledig vergoed werd door Adelante) gaat voor 100% naar onderzoek naar de genezing van dwarslaesies. Adelante is trots op haar team. Iedereen bedankt voor deelname, het was een heerlijke dag!

975d 354d 8ebd 336ed 7f 345b 7fa 39be 3e

<toon alle berichten