Menu

Het Gezicht Van Adelante: Pat Vaessen

7 april 2016

Pat Vaessen (57) uit Heerlen is secretaresse voor het Servicebureau Kinderen van Adelante in Valkenburg. Op deze locatie is het organisatieonderdeel ‘kinderrevalidatie, speciaal onderwijs en wonen’ gevestigd. Pat heeft vier volwassen dochters waar ze ontzettend trots op is. Ze werkt sinds 1 april 2015 bij Adelante. 

Pat is letterlijk ‘het gezicht van Adelante’ in Valkenburg omdat ze twee dagen per week aan de receptie staat en alle mensen ontvangt die binnenkomen. De andere twee dagen werkt ze als secretaresse. “Mijn werkdag begint meestal aan de receptie waar ik de telefoon beantwoord en mensen ontvang. Vervolgens verplaats ik naar mijn werkplek; een kantoor met vier collega secretaresses. Hier verricht ik alle voorkomende administratieve werkzaamheden zoals het verwerken van de verzuimadministratie voor HR, het maken van afspraken, reserveren van vergaderruimtes, het digitaal bestellen van goederen, het verzorgen van de post, het notuleren van vergaderingen en overleg met collega’s over de voortgang van bepaalde processen en procedures. Die drukte en afwisseling vind ik geweldig.”

Inspiratie en relativering
“Werken voor Adelante bevalt me heel erg goed. Ik werk met, voor en tussen een bijzondere mix van mensen. De sociale sfeer is fantastisch; tussen collega’s onderling, maar ook met de kinderen en familie van ‘onze’ kinderen. Met z’n allen zijn we bezig voor de kinderen. De kinderen op hun beurt geven ons enorme inspiratie met hun vrolijkheid en enthousiasme. En ze laten je wel even relativeren. Ik prijs mezelf heel erg gelukkig met vier gezonde kinderen.”  

Alles kan, als je maar wilt
“Naast een ambitieuze secretaresse ben ik vooral een trotse moeder van vier gezonde, mooie, intelligente dochters die zowel privé als zakelijk bijzonder gedreven, enthousiast, nauwgezet en proactief alles aanpakken. En dat is precies wat mijn doel is geweest voordat ik enkele jaren geleden carrière ging maken. Ik ben zo’n 25 jaar thuis geweest, voordat ik weer aan de slag ging. Ik heb dingen die ikzelf belangrijk vind in het leven op mijn dochters proberen over te brengen. Alles kan, als je het maar wilt. Kijk maar naar mij! Ondanks mijn leeftijd, kan ik voor honderd procent meekomen. Ik heb er altijd voor gewaakt dat ik niet achterop raakte en de techniek mij zou inhalen. Door cursussen ben ik me blijven ontwikkelen. Ik tel niet af naar mijn pensioen, maar wil elke gelegenheid aangrijpen om carrière te maken. Ik ben mijn teammanager Veronique Maessen heel erg dankbaar dat ze mij haar vertrouwen geeft.”

Vertrouwen in de toekomst
“Adelante doet veel aan scholing en ontwikkeling. Het motto van Adelante is niet voor niets ‘haal het beste uit jezelf’. Ik herkende mezelf volledig in dit motto voordat ik aan de slag ging bij Adelante. Dit is precies mijn levensinstelling en mijn wens voor de toekomst: me blijven ontwikkelen door veel cursussen, seminars en dergelijke te volgen. Ik wil een leven lang blijven leren. Zelfontwikkeling geeft mij vertrouwen in de toekomst.  Mijn dochters zeggen nu: “Mam, je bent nu nog steeds ons voorbeeld”. Dan weet je dat je het goed hebt gedaan.” 

 

IMG 5385 1280X498

<toon alle berichten