Menu

Oud revalidant van Adelante rent halve marathon

31 maart 2016

Niet iedereen kan het zich voorstellen, maar hardloper Joost van Gestel wel: verlamd raken en niet weten of je ooit weer zal kunnen rennen. "De artsen zeiden dat ik eigenlijk nooit meer zou kunnen hardlopen.” Maar dat weerhield de 34-jarige hardloper niet om voor zijn doel te trainen: de halve marathon van Eindhoven.

"Ik had in april 2013 een acute hernia en was daardoor gedeeltelijk verlamd geraakt”, vertelt Joost.  Toen hij in het ziekenhuis lag en aan het bijkomen was van de operatie, realiseerde Joost zich dat hij een doel nodig had. "De tweede week na mijn operatie besloot ik dat ik een halve marathon wilde gaan lopen. Ik moest de lat hoog leggen voor mezelf.”

 Eenmaal bij Adelante in Hoensbroek vroeg de revalidatiearts aan Joost wat zijn doel was. Waarop Joost antwoordde: “De halve marathon lopen. De arts zei toen: “ben je serieus?” Maar hij reageerde ontzettend motiverend en zei: “mooi, dan gaan we aan de slag!” Dat was een goede motivatie.” Het duurde ongeveer twee maanden voordat Joost weer normaal kon lopen. Na zes maanden mocht hij van zijn fysiotherapeut zelfstandig verder aan de slag. Joost: "Ik ben toen dagelijks in de sportschool gaan trainen om mijn spieren sterker te maken.” 

In oktober 2015 stond Joost in het startvak van de halve marathon van Eindhoven. "Dat was tweeënhalf jaar na mijn operatie. Tijdens de halve marathon was ik puur gefocust op het lopen. De halve marathon zelf is als een waas aan me voorbij gegaan. Ik was volledig bezig met goed lopen en op mijn ademhaling  letten. Ik was puur en alleen met hardlopen bezig. Toen ik over de finish kwam, viel er een enorme lading van me af. Een gevoel van: ik ben trots op mezelf”, zegt hij voldaan. 

Lees het hele verhaal op Prorun.nl.

20160227_203839 (1)

<toon alle berichten