Menu

Adelante bezoekt toneelstuk Intouchables met 35 dwarslaesierevalidanten

15 maart 2016

Op dinsdag 7 juni a.s. brengt Adelante met 35 dwarslaesierevalidanten en relaties een bezoek aan het toepasselijke toneelstuk Intouchables* in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Na de lancering van de gelijknamige film in 2011 is het dwarslaesieteam samen met revalidanten die destijds op de afdeling verbleven naar de bioscoop geweest. In navolging van deze mooie ervaring gaan ze nu naar het theaterstuk. 

Het is echter niet eenvoudig om een uitje als dit te regelen, gezien het zeer beperkte aantal rolstoelplekken in een theater. Jos Bloemen en Cecile Géron, verpleegkundigen op de revalidatieafdeling dwarslaesie bij Adelante in Hoensbroek, lieten zich echter niet zomaar afschepen met een simpel ‘nee’. Ze zagen de beperkingen, maar dachten in mogelijkheden. Precies waar Adelante voor staat. Cecile legde zelfs via Facebook contact met één van de hoofdrolspelers van het stuk, Cyriel Guds, om het bezoek op een veilige manier mogelijk te maken.

Onmogelijke wordt mogelijk
Na een lange weg waarbij het plan onmogelijk uit te voeren leek, is hun wens uitgekomen. Het bezoek wordt mogelijk omdat er een extra voorstelling in Maastricht bij is gekomen. SenF theaterproducties en Theater aan het Vrijthof gaan ervoor zorgen dat een hele rij stoelen aan een breed gangpad beschikbaar is zodat revalidanten een transfer kunnen maken vanuit hun rolstoel naar een theaterstoel. Ook de invalideplekken zijn deze avond voor Adelante. De organisatie van het uitje heeft nog enkele maanden de tijd om de puntjes op de i te zetten. Wij zullen jullie via Facebook op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen omtrent dit bijzondere uitstapje.

Intouchables -slide -nieuwe

* Intouchables is een Franse film uit 2011 waar nu een toneelstuk van gemaakt is. Intouchables, ‘onaanraakbaren’, vertelt het waargebeurde verhaal van de ontroerende ontmoeting tussen twee werelden. De schatrijke Philippe, die door een val bij het paragliden een hoge dwarslaesie heeft opgelopen, vecht tegen een leven van verzorging, medelijden en passiviteit. De straatarme Driss, die zijn leven lang nog niet een echte baan heeft gehad, vecht tegen een leven van uitzichtloosheid, criminaliteit en gevangenisstraf. Driss wordt de persoonlijk verzorger van Philippe. Ze zoeken samen het avontuur, leren van elkaar en ontdekken ieder op een heel eigen manier de liefde. Ze maken dingen mee, die ze nog nooit eerder meegemaakt hebben. Ze genieten en hebben pijn. Ze leven.

<toon alle berichten