Menu

Agenda

sep 27

Open dag over chronische pijn

In de landelijke Week van de Pijn organiseert Adelante dinsdag 27 september een open dag over chronische pijn. Iedereen die zich weleens afvraagt ‘Pijn die maar niet over gaat… Hoe kan dat?’ is die dag tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom aan de Zandbergsweg 111 in Hoensbroek.

De cijfers zijn schokkend: één op de vijf mensen heeft chronische pijn. Pijn is chronisch als de pijnklachten langer dan drie maanden blijven bestaan en ze ondanks diverse behandelingen niet willen overgaan. Cliënten met chronische pijn en hun familieleden zijn vaak angstig en vragen zich af waar de pijn vandaan komt en waarom deze niet overgaat. Adelante wil tijdens de open dag antwoord geven op vragen zoals deze.

Vanuit een aantal stands ontvangen de bezoekers informatie over de nieuwste behandelmethoden die goede vooruitzichten geven op verbetering van de kwaliteit van leven. Voorbeelden hiervan zijn graded activity, graded exposure, acceptance en commitment therapy (ACT), mindfulness en mind-body work. Behandelingen zijn individueel of in groepsverband en worden vormgegeven al naar gelang de persoonlijke situatie van de cliënt. Het doel van een behandeling is om handvaten te geven voor verbetering van kwaliteit van leven, ondanks de pijn. Tijdens de open dag zijn er demonstraties waarbij belangstellenden zelf kunnen ontdekken hoe pijn te beïnvloeden is. Ook bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan diverse workshops zoals mindfulness en lichaamsgerichte therapie en in gesprek te gaan met professionals van Adelante op het gebied van pijn.

Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie
In juli 2016 hebben Adelante en MUMC+ hun expertise gebundeld in het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie. Ze verbinden wetenschappelijk onderzoek, innovatie en zorg om de beste revalidatiezorg te bieden voor cliënten met chronische pijnklachten. Het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie is gespecialiseerd in de revalidatiezorg voor volwassenen en jongeren met chronische pijn. Chronische pijnklachten aan houdings- en bewegingsapparaat hebben vaak een negatieve invloed op het uitvoeren van dagelijkse bezigheden, leiden tot slecht slapen en kunnen daardoor de kwaliteit van leven en de mogelijkheid om maatschappelijk actief te zijn ernstig beperken.

<toon volledige agenda