Menu

Willy Quinten

“Psychisch kwam ik bij Adelante tot rust, maar fysiek begon het harde werken aan herstel.”

“Van de ene op de andere dag veranderde in december 2013 mijn leven door een herseninfarct. Na een week ziekenhuis kwam ik bij Adelante op de CVA Stepped Care-afdeling. Psychisch kwam ik hier tot rust, maar fysiek begon het harde werken aan herstel. Ik had veel in te halen. Ondertussen revalideer ik poliklinisch en zijn twee dagen per week gevuld met logopedie, zwemmen, schrijven en speltherapie. In mijn individuele sporttherapie vind ik zelfs mijn oude passie voor golf terug. Het zal nooit meer worden wat het was, maar de passie blijft. Ik golf weer. Dat geeft zo veel voldoening.”

Meer informatie over onderwerpen verwant aan dit verhaal?

 

Revalidatie voor volwassenen

 

Cerebrovasculair accident (CVA)

 

 

Of lees ook het verhaal van:

 

Ingrid Dijkstra

 

Jack van de Vin

De CVA Stepped Care Unit ontwikkelt zich tot een nieuw en uniek zorgconcept dat behalve een kostenbesparing betere zorg voor de patiënt oplevert. Sinds 2013 komen patiënten vanuit Atrium MC en azM in Maastricht naar deze specialistische CVA-afdeling.

In 2012 openen Adelante en Cicero samen de CVA Stepped Care Unit. De partners vinden elkaar in hun gemeenschappelijke ambitie om CVA-patiënten de juiste zorg te bieden: op het juiste moment en in de juiste intensiteit. Sinds 2013 gebeurt dit op één gezamenlijke CVA-afdeling in Hoensbroek waar zowel geriatrische- als revalidatiepatiënten worden onderzocht en behandeld. Vol overgave worden de schotten tussen de beide zorgpartners afgebroken. Het resultaat: nieuwe zorg die door de patiënt wordt gewaardeerd met een 8,3!

De samenwerking tussen Cicero en Adelante levert vooral voor de patiënt pure winst op. Hij of zij is snel uit de klinische sfeer en komt bij de Stepped Care in een omgeving die perspectief biedt. Want al tijdens de triage worden doelen concreet en kan de patiënt weer vooruit denken. Dat is ongelofelijk belangrijk na een ingrijpende gebeurtenis als een CVA.

Zonder hokjes
De triage doen Cicero en Adelante samen. Maar ook in de behandeling zijn de beide partners steeds meer naar elkaar toegegroeid en ontstaan steeds meer mogelijkheden tussen geriatrische revalidatie en revalidatie bij Adelante. Afhankelijk van de expertise die nodig is, worden behandelingen van Adelante of van Cicero ingezet voor een individueel bepaald revalidatiepakket. Steeds sterker wordt zo afstand genomen van het oude ‘hokjesdenken’ in de zorg! Op de CVA Stepped Care staat de patiënt écht centraal: iedereen krijgt de zorg die nodig is, of je nu 40, 60 of 80 bent.