Menu

Guido Verkerk

“Ik heb mezelf weer teruggevonden”

2016 - Twintig jaar en tien ablaties (hartritmestoornisbehandeling) verder heeft Guido Verkerk nog steeds last van boezemfibrileren. Na de tiende, een cryo-ablatie (bevriezing van de plek die de ritmestoornis veroorzaakt), besloot hij te gaan revalideren bij Adelante. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Meer informatie over onderwerpen verwant aan dit verhaal?

HartrevalidatieVideoportret Guido:


Videoportret Guido Verkerk

 

 

Lees ook het verhaal van

Jos Cobben

“Ik heb eigenlijk al vanaf mijn twintigste last van hartritmestoornissen. Op zich kun je daar honderd mee worden, alleen het gaat wel ook om kwaliteit van leven. Vroeger sportte ik veel, maar dat ging steeds minder. Ik had last van vermoeidheid en een conditie van nul. Dat frustreerde mij enorm dus liet ik mij overhalen tot een ablatie. Resultaat bleef uit, ook na de tiende keer. Domme pech, want anderen hebben er vaak wel baat bij. Omdat ik zoveel aan conditie had ingeleverd en thuis niet in een zwart gat wilde vallen, besloot ik te gaan revalideren bij Adelante. Een half jaar na de laatste ingreep, kreeg ik mijn eerste intakes. Vervolgens ben ik met het programma gestart. Drie keer in de week bewegen, maar ook veel praten. Dat bewegen ging goed, mijn conditie ging vlot vooruit. Mentaal kreeg ik opeens een flinke tik. Ik kreeg zware paniekaanvallen en zag achter iedere boom een beer."

Rust terug
"Wat was ik toen blij met het cardioteam van Adelante. Ze hebben me heel goed opgevangen en zijn niet bang om de discussie aan te gaan. Ze hebben me geprikkeld, gestimuleerd en gecorrigeerd. Ze zijn persoonlijk betrokken en geven me het gevoel dat ik ertoe doe. Bij Adelante staat kwaliteit bovenaan. Ik kreeg de kans weer iets op te bouwen en heb inmiddels mijn mentale rust terug. Ik kan weer genieten. Ik ben ook voorzichtig weer twee uur per dag begonnen met mijn werk als onderwijzer op een basisschool. Ik was mezelf kwijtgeraakt, maar heb mezelf weer teruggevonden. Mede dankzij Adelante!”