Menu

Bijzonder mooie open dag

20 maart 2017

Afgelopen zaterdag vond van 10.00 tot 16.00 uur de open dag van Adelante in Hoensbroek plaats. Ondanks de vele liters regen die uit de lucht vielen, was het een bijzondere, drukbezochte en succesvolle dag.

De laatste open dag in Hoensbroek was in 2009. Na de grootschalige (ver)nieuwbouw van 2014-2016 bereikte ons van diverse kanten de vraag voor een open dag. Omdat de week van 13 maart de Week van Zorg en Welzijn was, konden we daar de 18e maart mooi op inhaken. En wat was het succesvol! De reacties van de ruim 1.000 bezoekers waren heel positief. “Wat is het mooi geworden”, “het is veel groter dan ik dacht”, “het voelt niet zo kil als een ziekenhuis”, “wat is iedereen enthousiast en vriendelijk” en “wat is het goed georganiseerd”. Een mooie opsteker voor iedereen.

Uitgebreide rondleiding
Bij binnenkomst ontving men een plattegrond en routebeschrijving door ons hoofdgebouw en het gebouw van Audiologie & Communicatie. Via de hoofdingang liep men langs de Oase en diverse stands naar het beddenhuis, waar verdieping 2 grotendeels opengesteld was. Hierna konden de diverse huurders van Adelante in de bijgebouwen bezocht worden. De route ging verder via het zwembad en de sporthal, via vroege interventie en arbeidsre-integratie naar het Sportloket en behandelplein. Op het behandelplein was van alles te zien en te beleven. Bezoekers keken hun ogen uit. Het oefenhuis kreeg veel bewondering, maar ook de omliggende ruimtes konden rekenen op veel geïnteresseerde bezoekers.

Ook arbeidstherapie, het handenlab en looplab waren geopend en natuurlijk was het kenniscentrum aanwezig met allerhande innovaties. De route eindigde bij de hoofdingang, waar voor kinderen de hele dag  een hoek was ingericht met animatie. Aan de overkant bij Audiologie & Communicatie konden bezoekers onder andere de akoestiek van een audiocabine ervaren, een gehoortest laten doen, alles te weten komen over bijvoorbeeld tinnitus en dyslexie, informatie krijgen over onze diagnose- en behandelgroepen en natuurlijk Zora de zorgrobot in actie zien. Het was een zeer succesvolle open dag.

Opening unieke handbikebaan
Tijdens de open dag werd om 11.30 uur tevens de handbikebaan in het naastgelegen Adelantepark officieel geopend. De gloednieuwe baan heeft een lengte van 1,5 kilometer en loopt over het hele complex. Doordat Adelante op een heuvel ligt, heeft het parcours flinke hoogteverschillen en kunnen hoge snelheden worden bereikt. De handbikebaan zal gebruikt worden door revalidanten en sporters die daar in een veilige omgeving kunnen trainen.

Tijdens de officiële opening door gedeputeerde Ger Koopmans en lid Raad van Bestuur van Adelante, Yvette van Horn werd tevens de oprichting van de paracyclingvereniging Adelante on Wheels bekend gemaakt. Paracycling is de verzamelnaam van verschillende takken van wielrennen voor mensen met een beperking. Adelante on Wheels richt zich zowel op breedte- als topsport en heeft met deze baan een ideale trainingsomgeving gekregen. Adelante on Wheels is uniek in Nederland, aangesloten bij de Nederlandse Wielerunie (KNWU) en heeft ondertussen al meer dan 40 leden. Iets om trots op te zijn!

Graag willen we alle bezoekers bedanken voor hun komst en alle medewerkers bedanken voor hun enthousiasme en het harde werken.

Rechtsboven op deze pagina vindt u enkele foto’s van de open dag. 

 

<toon alle berichten