Menu

CVA Stepped Care Unit breidt uit

9 februari 2017

Op 9 februari heeft de CVA Stepped Care Unit bij Adelante in Hoensbroek haar zorg uitgebreid van 25 naar 40 bedden. Met een speciaal openingsmoment stonden de twee samenwerkingspartners Adelante en Cicero stil bij deze belangrijke mijlpaal die tegemoet komt aan de toenemende vraag naar klinische revalidatieplekken voor mensen die willen herstellen na een beroerte. 

Cicero Zorggroep en Adelante zijn deze gezamenlijke CSCU- afdeling in 2012 gestart voor mensen die moeten revalideren na een CVA, ook wel hersenbloeding of herseninfarct genoemd. Het gaat daarbij zowel om medisch specialistische revalidatie als geriatrische revalidatie. De CVA Stepped Care Unitmaakt het mogelijk dat cliënten in het ziekenhuis niet te lang op een (klinische) revalidatieplek hoeven te wachten en snel met therapie kunnen starten. Werd er in 2012 nog op 80 cliënten per jaar gerekend, nu is de verwachting al opgelopen tot 250 nieuwe revalidanten per jaar. De uitbreiding is daarom geen overbodige luxe.

Tijdens het openingsmoment spraken beide Raden van Bestuur, de heer Jean-Paul Essers van Adelante en mevrouw Kina Koster van Cicero, in aanwezigheid van behandelaren en cliënten hun vertrouwen uit in de voortzetting van deze efficiënte samenwerking.

Opening CSCU Adelante -Cicero

<toon alle berichten