Menu

Adelante Arbeidsre-integratie verzorgt workshop burn out preventie

16 februari 2017

Onlangs is door Adelante Arbeidsre-integratie een succesvolle workshop ‘burn out preventie’ voor leidinggevenden ontwikkeld. De workshop is inmiddels door een aantal grote bedrijven, onder andere in de metaalsector en installatietechniek, ingezet en met veel enthousiasme ontvangen. Het hogere kader, inclusief directie, en middenkader van deze organisaties hebben aan de workshop deelgenomen en zij hebben deze beoordeeld en geëvalueerd met een 8,3. Hier mogen we trots op zijn!

De  workshop  burn out preventie wordt gegeven  door Marion Geraeds, stafarts revalidatie met een uitgebreide achtergrond op het gebied van de bedrijfsgeneeskunde, Danielle Klerken arbeids- en organisatiepsycholoog en Marnix Klerken, arbeidsdeskundige. Vanuit het brede perspectief van de arbeids- en organisatiepsychologie, arbeidsrevalidatie, bedrijfsgeneeskunde en arbeidsre-integratie wordt het onderwerp burn out belicht.

Enorme gevolgen
Ziekteverzuim ten gevolge van chronische  psychische spanningsklachten / stress brengt, door de lange verzuimduur en de te verwachten toename van deze problematiek in de komende jaren,  hoge kosten met zich mee. Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor de gezondheidszorg. De gevolgen  voor de werknemer op het gebied van de gezondheid en op sociaal maatschappelijk gebied zijn daarnaast groot. Chronische psychische spanningsklachten en burn out zijn vaak een samenspel van complexe factoren. Om langdurige werkuitval bij werknemers te voorkomen is een actieve rol van de leidinggevende nodig.

Praktische opzet
De workshop burn out preventie heeft een praktische opzet en wordt vanuit een breed perspectief benaderd, waarbij leidinggevenden na de training in staat zijn om stresssignalen bij hun medewerkers beter te herkennen, zich nog meer bewust zijn van hun actieve rol als leidinggevenden in het stressverhaal en een adequate interventie hier op kunnen toepassen.

Is uw interesse gewekt?
Wij maken graag met u een afspraak om naar de behoeften en wensen binnen uw organisatie te kijken. Vervolgens maken we een maatwerk presentatie. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Danielle Klerken, 045 - 528 30 96. Lees meer over Adelante Arbeidsre-integratie

 

<toon alle berichten