Menu

RADAR waarschuwt voor gehoorschade

12 januari 2017

RADAR, het consumentenprogramma van AVROTROS, heeft afgelopen maandag 9 janauri een item uitgezonden over gehoorschade. De cijfers zijn opzienbarend.

Enkele uren blootstelling aan lawaai van meer dan 80 decibel kan leiden tot oorsuizen en overgevoeligheid voor geluid. Ondanks alle maatregelen lopen festival-, concert- en discotheekbezoekers nog steeds grote risico’s op gehoorschade. En die gaat nooit meer weg.

De World Health Organization (WHO) heeft in 2015 laten weten dat wereldwijd 1 miljard van de jongeren risico lopen op gehoorschade door blootstelling aan harde muziek. In datzelfde jaar heeft het Academisch Medisch Centrum bekend gemaakt dat uit zijn onderzoek onder 350.000 jongeren tussen de 12 en 24 jaar is gebleken dat een kwart van de deelnemende jongeren beginnend gehoorverlies heeft.

Bekijk dit deel van de uitzending hier.


Lees meer over de preventie van gehoorschade door Adelante.

 

RADAR logo (1)

<toon alle berichten