Menu

Dankzij Zweit veur Leid €25.297,- voor de kinderen van Adelante

19 januari 2017

Afgelopen zondag vond ’Zweit veur Leid’ plaats, de Maastrichtse hardloopwedstrijd voor het goede doel. Meer dan 1.000 deelnemers maakten meteen hun goede voornemens waar: meer bewegen en andere mensen helpen. Zij liepen allen één, twee of drie rondjes van ca. 4 kilometer op een uniek parcours door de binnenstad van Maastricht. 

Zweit veur Leid werkt samen met vier netwerkpartners. Jaarlijks wordt ‘gezweit’ voor nieuw maatschappelijk succes waar vier ‘leid’ projecten worden bediend met aandacht en dito financiële middelen. Deze middelen worden bijeengebracht door sponsoren en vele individuele lopers die elk 25 euro bijdragen. 

Logeren dichtbij school
Eén van deze goede doelen was dit jaar het project 'Logeren dichtbij school'. Voor deze gelegenheid noemden we het project dat bestemd is voor gezinnen van de kinderen van Adelante: ‘Buitenschools speelplezier in de Kindervallei’. Alle kinderen uit één klas binnen Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal onderwijs & Wonen in Valkenburg worden gezamenlijk uitgenodigd om te komen 'logeren dichtbij school'. Zo kunnen alle vriendjes en vriendinnetjes erbij zijn. Papa, mama, broertjes, zusjes, opa, oma, logeren samen in een aangepast appartement in de Kindervallei. De vrijwilligers van de Kindervallei zorgen voor een leuk vrijblijvend activiteitenprogramma.

Wat een inzet
Vele deelnemers renden voor de Kindervallei. Ontzettend lieve mensen die zich betrokken voelen bij ons project, waaronder een aantal prominenten zoals het eerste elftal van MVV en een Valkenburgse delegatie van 17 mensen onder leiding van wethouder Remy Meijers. Hij pakte het anders aan, hij liet zich sponsoren door vriend en vijand die hem graag wil laten afzien. Iedere €25,- stond voor één kilometer. En dat leverde een schitterende prestatie op: 55,6 km hardlopen in 5 uur en 28 minuten. Goed voor € 1.375,-!

Wat een opbrengst
De totale opbrengst van Zweit veur Leid 2017 wordt verdeeld over de vier goede doelen, en dat heeft ertoe geleid dat maar liefst € 25.297,- voor buitenschools plezier op de Kindervallei is opgehaald. Zoals voorzitter Rob Vissers zegt: van dit bedrag gaan we nog twee jaar twinkelende ogen zien bij kinderen met een beperking en hun ouders! Ontzettend veel dank aan alle sportieve deelnemers!

Zweit Veur Leid _MVV_2017


Bekijk het verslag dat TV Valkenburg maakte van het evenement.

<toon alle berichten