Menu

Aanleg handbikebaan rondom Adelante in Hoensbroek gestart

23 januari 2017

Afgelopen week is de aanleg van een unieke handbikebaan rondom Adelante in Hoensbroek gestart met het plaatsen van piketpaaltjes. De nieuwe baan, die naar verwachting begin maart 2017 af is, heeft twee rondo’s in het parcours en uitdagende hoogteverschillen. De baan is voor elk niveau geschikt, van recreatieve handbiker tot topsporter. 

Handbiken biedt ongekende voordelen voor mensen met een motorische beperking en helpt participatie bevorderen, daarvan zijn Adelante en Sunrise Medical* overtuigd. En daarom brengen zij hun ervaring en expertise nu samen in een uniek wielerbaanproject. Samen gaan Adelante en Sunrise Medical zich de komende jaren inzetten om de paracycling sport in Nederland en de Euregio verder te ontwikkelen. De handbikebaan wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Gemeente Heerlen en Gemeente Voerendaal.

De nieuwe wielerbaan gaat integraal onderdeel uitmaken van de sport- en zorgomgeving van Adelante. Ook mensen die een handbike willen testen kunnen straks in Hoensbroek terecht. De handbikebaan gaat niet alleen gebruikt worden om te handbiken, maar zal multifunctioneel ingezet worden, ook voor andere sportieve activiteiten zoals fietsen, wandelen, skaten en nordic walking. Adelante wil een veilige omgeving creëren waar iedereen op een verantwoorde manier kan sporten en bewegen met de beste faciliteiten en meest professionele begeleiding. Dat is de visie van Adelante Sport & Bewegen.

De handbikebaan wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Gemeente Heerlen en Gemeente Voerendaal.

 Logo Prov Limburg Gesubsidieerd Door (kleur)

* Sunrise Medical is wereldleider in het ontwerpen en produceren van handbewogen en elektrische rolstoelen, scootmobielen en zitkussens en rugleuningen.

 

 

Handbikebaan start aanleg

 Foto: Hans Ermers

<toon alle berichten