Menu

Kwaliteitsvenster Adelante meest bezocht binnen revalidatiesector

21 juli 2015

NVZ en Revalidatie Nederland: Patiënten bekijken massaal Kwaliteitsvenster voor revalidatie.

 

Op 29 juni 2015 lanceerden revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen  hun Kwaliteitsvenster voor revalidatie. De eerste weken zijn de vensters, die op www.nvz-kwaliteitsvenster.nl en op de websites van de deelnemende zorginstellingen staan, in totaal maar liefst 10.000 keer bekeken. De hoge bezoekcijfers zijn een mooie prestatie. Het geeft aan dat patiënten met grote interesse de informatie over de kwaliteit van zorg hebben gelezen.

Bezoekers zijn geïnteresseerd

Opvallend is dat het percentage bezoekers dat het Kwaliteitsvenster bekijkt en direct weer verlaat zeer laag is (12,3%). Dit betekent dat bijna 88 procent van de bezoekers doorklikt in het venster en dus veel interesse heeft om verder te lezen. Gemiddeld bekijkt de bezoeker bijna acht pagina’s en zit de bezoeker ruim drie en een halve minuut op de website.

Patiëntervaringen op nummer 1

Uit analyse van de statistieken blijkt verder dat het thema patiëntervaringen het best bekeken is, gevolgd door wachttijden en functioneren van artsen.

Top 5 meest bezochte Kwaliteitsvensters revalidatie

1. Adelante
2. De Hoogstraat Revalidatie
3. Roessingh
4. RMC Groot Klimmendaa
5. Heliomare

 

Van de ziekenhuizen is het AMC het best bekeken, gevolgd door Gelre ziekenhuizen.

 

Carrol Terleth, bestuurder Adelante: "De bezoekcijfers aan de Kwaliteitsvensters laten zien dat er in de samenleving een grote behoefte leeft om meer inzicht te verkrijgen in het doen en laten van ziekenhuizen en gespecialiseerde ziekenhuizen zoals revalidatiecentra. Het gegeven dat het Kwaliteitsvenster van Adelante het meest bezocht is van de revalidatiecentra is goed voor onze naamsbekendheid, die in Limburg hoog is."

Over het Kwaliteitsvenster

Het Kwaliteitsvenster is een online overzicht dat bestaat uit tien thema’s die informatie geven over de kwaliteit van revalidatiezorg. Voorbeelden zijn patiëntervaringen, aantal valincidenten, doorligwonden en het percentage mensen dat weer zelfstandig gaat wonen na revalidatie. Alle Nederlandse revalidatiecentra hebben het Kwaliteitsvenster op hun website staan en ook 18 revalidatieafdelingen van ziekenhuizen doen mee.

<toon alle berichten