Menu

Adelante on Wheels op weg naar de HandikeBattle 2015

15 juni 2015

Komende donderdag vindt de jaarlijkse HandbikeBattle weer plaats! De HandbikeBattle is een sportieve handbikewedstrijd in Oostenrijk tussen handbiketeams van revalidatiecentra.

Het team van Adelante on Wheels is inmiddels gearriveerd in een, nu nog, regenachtig Oostenrijk. Een van onze deelneemsters schreef over haar ervaringen tot dusver:

"Na 9 maanden hard trainen komt de uitdaging nu wel erg dichtbij. Donderdag 18 juni is het zover: de HandbikeBattle in Oostenrijk, Kaunertal.

Afgelopen week zijn de deelnemers nog een tweede keer getest op hun maximale inspanning en werd er nog een paar keer rustig getraind. Afgelopen weekend werden de handbikes ingeladen en vertrokken de deelnemers naar Oostenrijk. Ze zijn er klaar voor en hebben er zin in! HBB 2015

Adelante on Wheels is één van de teams dat deelneemt aan de battle. Ook vanuit andere revalidatiecentra in Nederland reizen teams af naar Oostenrijk om de Kaunertaler Gletcherstrasse te beklimmen. Tijdens een gezamenlijke training op de Posbank in Rheden hebben de verschillende teams elkaar al leren kennen. Naast het team doet er vanuit Adelante ook een aantal individuele deelnemers mee.

De deelnemers, buddy’s en begeleiding zullen de hele week in Oostenrijk verblijven. De HandbikeBattle zelf is op donderdag 18 juni, met een uitwijkdag naar de woensdag of de vrijdag in geval van slecht weer.
Anders dan misschien verwacht, wordt er in Oostenrijk zelf niet meer getraind voor de battle. De trainingen hebben met name in Limburg al plaatsgevonden. In het Kaunertal zal er slechts nog een paar keer warm gedraaid worden rondom het Stuwmeer om het handbiken niet te verleren.

Wat er dan de hele week op het programma staat? Zondag heeft iedereen een lange autorit naar Kaunertal in Oostenrijk voor de boeg. De rest van de dagen is er veel vrije tijd en tijd voor ontspanning en gezelligheid. Overdag wordt er bijvoorbeeld een Move Forward-workshop klimmen en dalen georganiseerd, maar verdere invulling staat nog open. We zijn allemaal heel benieuwd!"

Meike van Haperen

Bekijk hier hoe onze handbikers zich voorbereiden op de Battle:
<toon alle berichten