Menu

Mooie opening van Villa Franca Geleen

17 maart 2015

Vorige week donderdag werd Adelante Villa Franca Geleen op bijzondere wijze officieel geopend. Veel aanwezigen waren onder de indruk van deze middag.

Al bij aankomst oogde het WTC vrolijk: met ballonnen in Adelante kleuren, door de bewoners gemaakte cupcakes en heel wat cadeaus!

De opening begon met mooie woorden van Peter van Mulkom, directeur kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen, Jean-Paul Essers, voorzitter Raad van Bestuur, en de heer Kamphuis, wethouder jeugd en jongeren gemeente Sittard-Geleen. De heer Kamphuis sprak liever niet over ‘jongeren met een beperking’ maar over ‘jongeren met kansen’ en dat is precies wat deze jongeren van Villa Franca Geleen zijn. Samen met een bewoner onthulde de wethouder een met graffiti bespoten pilaar. Deze pilaar is door de bewoners zelf bespoten. Hiermee was het WTC officieel geopend.

Jean-Paul Essers richtte het woord tijdens zijn praatje al tot bewoonster Dana, ze was een ware filmster in de reportage die L1 vorige week maakte over Villa Franca Geleen. Maar dit is niet het enige talent dat zij bezit. Dana zong tijdens de opening de sterren van de hemel met een eigen geschreven liedje dat ging over de sprong die ze in het diepe heeft gemaakt. Voor veel aanwezigen een ontroerend moment.

De elf jongeren die sinds december hun intrek hebben genomen in het WTC gaven trots een rondleiding door het complex en namen veel mooie cadeaus in ontvangst. Een geweldige opening!

<toon alle berichten