Menu

Old Grand Dads sponsoren een racerunner voor Adelante

12 februari 2015

Een racerunner, ook wel Petra-bike genoemd, is een driewielfiets zonder pedalen en met borststeun. Kinderen kunnen zich ermee voortbewegen door te lopen of te rennen. Sindskort is Adelante zo’n toestel rijker dankzij de sponsoring door de Stichting Old Grand Dad Club Nederland.

Een kleine delegatie van deze organisatie bezocht Adelante om de mooie bike te overhandigen. Na een korte introductie over de racerunner was het de beurt aan Adelante-leerlinge Eowyn Vos om een demonstratie te geven met de nieuwe aanwinst. “Het is een manier waarop ik mijn mama kan bijhouden bij het hardlopen; dus ik wil hier zeker mee gaan oefenen”, zo reageerde zij enthousiast.

 

Racerunner

De racerunner is bij uitstek een geschikt middel voor kinderen met cerebrale parese die in het dagelijks leven een rollater of rolstoel gebruiken bij het voortbewegen. Tot voor kort had Adelante nog geen eigen exemplaar, maar nu kan deze dankzij de Old Grand Dads bij de fysiotherapie worden ingezet. Kinderen kunnen op deze manier werken aan hun conditie en er in de toekomst zelfs in een atletiekvereniging mee aan de slag gaan. Er zijn ook al ideeën om de racerunner te gaan inzetten bij kortdurende intensieve therapieprogramma’s zoals fitcare4U en in de gymnastieklessen van school.

Een ding is zeker, veel kinderen zullen er dankbaar gebruik van gaan maken!

 

<toon alle berichten