Menu

Clinic zitvolleybal

18 december 2015

Op vrijdag 11 december vond er bij Adelante een clinic zitvolleybal plaats voor revalidanten en oud-revalidanten. De clinic werd georganiseerd door bewegingsagogie revalidatie in samenwerking met de Nederlandse Volleybal bond (Nevobo).

20151211 150755
De Nevobo wilt zitvolleybal een extra boost geven. Ze benadrukken hoe leuk het is om te doen, maar nog belangrijker, dat het kan en moet blijven voortbestaan! Per 1 mei 2013 is de Nevobo een samenwerking aangegaan met de Johan Cruijff Foundation. De Johan Cruijff Foundation draagt gedeeltelijk bij aan het actieplan “Zitvolleybal vol ambitie” waardoor o.a. de clinic tot stand is gekomen.

Aan de clinic deden maar liefst 13 (oud-)revalidanten mee! Het was een zeer geslaagde middag, waarop vele positieve berichten volgden. Daarom zal de clinic nogmaals georganiseerd worden.
20151211 160332
Zitvolleybal is geschikt voor spelers met een blessure aan de enkel(s) of knie(ën), een (dubbele) beenamputatie, met een chronische ziekten zoals MS en dystrofie en met een gedeeltelijke dwarslaesie. Verschillende handicaps die wel het bovenlichaam goed kunnen gebruiken en een goede balans hebben. In Nederland mag iedereen met of zonder handicap meedoen, internationaal worden spelers geclassificeerd naar aard van de handicap.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij Kim Merk: k.merk@adelante-zorggroep.nl

<toon alle berichten