Menu

32e Kerstschaaktoernooi

15 december 2015

Zaterdag was het dan zover! Alweer het 32e Kerstschaaktoernooi, georganiseerd door schaakclub ‘Adelante Schaakt’. In de ochtend verzamelden alle deelnemers zich bij het Adelante College in Valkenburg.

In drie categorieën gingen de deelnemers van start!

P1200918Categorie A
Groep A was sterk bezet en zeker drie kandidaten kwamen dit jaar in aanmerking voor de wisselbeker. Die felbegeerde wisselbeker, die wilde iedereen wel mee naar huis nemen! Ondanks een nederlaag tegen Kay Curfs in de eerste ronde, werd Hans Leenders uiteindelijk toch eerste en winnaar van de wisselbeker. Met 6 uit 7 punten bleef hij Hans Smeets voor vanwege hogere weerstandspunten. Want Hans Smeets behaalde ook 6 uit 7 punten. Ook Kay scoorde goed met 5,5 punt!

P1210070 B
Categorie B

In deze groep waren veel tegenstanders aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk werd Eddie Dawid de winnaar van de wisselbeker.

Categorie C
In deze categorie deden dit jaar veel nieuwe jonge schakers voor de eerste keer mee. Colin Krispijn werd hier de winnaar van de wisseltrofee.

Er zijn wederom knappe prestaties geleverd!

Meer weten over schaken bij Adelante?
<toon alle berichten