Menu

Nieuwe voorzitter raad van toezicht Adelante

5 januari 2015

Met ingang van 1 januari 2015 is dr. R.H.J. (Rob) van ’t Hullenaar benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van Adelante. Hij was onder meer voorzitter van de raad van bestuur van Máxima Medisch Centrum en bekleedt momenteel een aantal adviesfuncties in de zorg en het bedrijfsleven.

Prof. dr. C. (Karin) Faber, reeds lid van de raad van toezicht, neemt per 1 januari het vicevoorzitterschap op zich. Karin Faber is neuroloog en bijzonder hoogleraar “neuromusculaire aandoeningen” bij het MUMC+ te Maastricht.

Drs. B.W. (Ben) van Dijk en drs. E. (Eke) Zijlstra treden af omdat zij aan het eind van hun statutaire zittingstermijn zijn gekomen. Zij maakten sinds 2005 respectievelijk 2003 deel uit van de raad van toezicht van Adelante. In deze periode hebben ze bijgedragen aan de ontwikkeling van de toenmalige SRL tot het Adelante van nu, dat beschikt over een stevige inhoudelijke en financiële basis.

Als nieuw lid treedt prof. dr. G. (Gerard) Mertens toe tot de raad van toezicht. Hij is decaan bij de faculteit managementwetenschappen van de Open Universiteit. De raad van toezicht  van Adelante bestaat met deze nieuwe benoemingen per 1 januari uit de volgende personen: dr.  R.H.J. van ’t Hullenaar (voorzitter), prof. dr. C. Faber (vicevoorzitter), prof. dr. J.A. Knottnerus, dr. R. Kocken en prof. dr. G. Mertens.

<toon alle berichten