Menu

Adelante Challenge 2014 groot succes

11 september 2014

Op zondag 7 september vond de 2e editie van de Adelante Challenge plaats. Een uitdagende wedstrijd voor handbikers op een parcours van 2,9 kilometer op en rond de Geulhemerberg in Berg en Terblijt.

Adelante Handbike 2014 706 SmallDeze wedstrijd was tevens de laatste wedstrijd van zeven nationaal hoog aangeschreven wedstrijden in de topcompetitie. Met een recordaantal aan deelnemers was het evenement bij voorbaat al een succes. Na het startschot dat werd gegeven door gedeputeerde Koopmans speelde zich een spannende wedstrijd van ongeveer 1 uur af op het loodzware parcours. 

Met de handbiketoppers zoals Jetze Plat, de Limburgse Laura de Vaan (2x zilver op het afgelopen WK) en Tim de Vries (2x brons op het afgelopen WK) was er naast een groot ook een sterk deelnemersveld aanwezig. Na een boeiende strijd won Tim de Vries in een eindsprint uiteindelijk de H5 klasse bij de heren voor Jetze Plat. Laura de Vaan was in dezelfde klasse oppermachtig bij de vrouwen en won net als Tim de Vries niet alleen de afsluitende wedstrijd maar ook het overall-klassement van de topcompetitie.

De groei van het aantal deelnemers en de waardering van sporters, begeleiders, toeschouwers en sponsoren heeft het bestuur van de Adelante Challenge doen besluiten ook voor 2015 alles op alles te zetten om deze wedstrijd te organiseren. “Deze wedstrijd is slechts een middel om sporters met een beperking het beste uit zichzelf te laten halen, maar de waardering die we krijgen maakt de drive om een 3e editie te organiseren alleen maar groter”, aldus voorzitter Jeroen van der Veen van de stichting Adelante Challenge.

<toon alle berichten