Menu

Succes CVA Stepped Care Unit Adelante en Cicero

3 juli 2014

Na jarenlang als goede buren letterlijk onder of boven elkaar te hebben gewerkt, schoven Cicero Zorggroep en Adelante in mei 2012  bij elkaar aan tafel om een pilot op te zetten waarbij kennis, kunde en capaciteit op één afdeling bij elkaar gebracht zouden worden ten gunste van de kwaliteit van revalidatiezorg voor de CVA-patiënt.

Op deze CVA stepped care unit (CSCU) stond een gemengd team verpleegkundigen en verzorgenden, therapeuten en medici vanuit beide instellingen gereed om CVA-revalidanten na ziekenhuisopname op te vangen en te revalideren, met als doel terugkeer naar de thuissituatie.

Gezien het enorme succes van deze pilot besloten de raden van bestuur in april 2014 de samenwerking om te zetten in een structureel samenwerkingsverband. De bedoeling is in deze samenwerking de CVA-revalidatiezorg nog verder te integreren en de patiënt op dezelfde afdeling in alle fasen van zijn (klinische) revalidatiebehandeling vanaf triage tot aan het einde van de klinische revalidatie alle typen programma's aan te kunnen bieden. De ambitie is om op één afdeling alle typen CVA-revalidatie te bieden binnen het geheel van geriatrische tot medische specialistische revalidatie.

<toon alle berichten