Menu

Adelante tinnitusbehandelmethode vanaf 1 september bij Libra

23 juni 2014

De Audiologische Centra van Libra Revalidatie & Audiologie in Eindhoven, Tilburg, Breda en Uden gaan met Adelante audiologie & communicatie uit Hoensbroek samenwerken op het gebied van de behandeling van tinnitus.

‘Tinnitus beheerst niet langer mijn leven!’

Het tinnitusteam van Adelante audiologie & communicatie heeft in de afgelopen jaren een nieuwe gespecialiseerde behandeling voor tinnitus ontwikkeld. Deze behandeling is gestoeld op een cognitief gedragsmatig model, waarbinnen audiologische en psychologische methoden gecombineerd worden.

Er is keer op keer gebleken dat mensen met tinnitusklachten vooral worden gehinderd door factoren als concentratieproblemen, slaapklachten, emotionele klachten en problemen in hun sociale leven die samenhangen met de tinnitus. In een grootschalig onderzoek, uitgevoerd door Adelante samenwerking met de Universiteit van Maastricht, is deze gespecialiseerde behandeling zeer effectief gebleken in het verminderen van tinnitusklachten, de negatieve emoties en ook in het verbeteren van de kwaliteit van leven van tinnituspatiënten (Cima, R.F.F., The Lancet 2012).

Het gespecialiseerd tinnitusteam van Adelante verzorgt de opleiding van een team van experts van Libra Revalidatie & Audiologie in Eindhoven. De nieuwe gespecialiseerde behandeling voor tinnitus zal vanaf 1 september ook door het Audiologische Centrum van Libra Revalidatie & Audiologie in Eindhoven worden aangeboden.

<toon alle berichten