Menu

Tinnitus (oorsuizen), wat is er aan te doen?

19 mei 2014

Op dinsdag 15 april 2014 bracht de NCRV het verhaal van Gaby Olthuis, 47 jaar, moeder van 2 kinderen. Ze hoorde onafgebroken het geluid van een remmende tram in haar hoofd.

Ze had tinnitus (oorsuizen) en dit maakte het leven ondraaglijk voor haar, waardoor ze uiteindelijk voor euthanasie heeft gekozen.

De reportage riep zeer veel reacties op, vooral van mensen die zelf een vorm van tinnitus hebben. Het verhaal van Gaby raakte ook onze verslaggever Robbert ter Weijden persoonlijk. Ook hij hoort 24 uur per dag een piep in zijn oren, hoewel het absoluut niet te vergelijken is met de heftigheid van Gaby’s aandoening. Maar voor hem is het confronterend en roept het vragen op. Wat is tinnitus precies en wat is er tegen te doen?

Het tinnitusteam van Adelante gaf meer uitleg over tinnitusbehandeling bij programma Altijd Wat, uitzending 13 mei. Bekijk de vervolguitzending over tinnitus en wat is er tegen te doen.

Altijd Wat
Altijd Wat is het opinieprogramma van de NCRV met verrassende reportages, opvallende infographics en bijzondere gesprekken. Altijd Wat gaat in tegen de waan van de dag, legt verbanden en geeft een andere kijk op ontwikkelingen in de samenleving.

<toon alle berichten