Menu

Jong Talent onderzoekersprijs voor Vera Baadjou

7 april 2014

Op zaterdag 29 maart heeft Vera Baadjou, AIOSKO revalidatiegeneeskunde bij Adelante, de Jong Talent onderzoekersprijs gewonnen tijdens het jaarlijkse congres van de Nederlandse Vereniging voor Dans en Muziek Geneeskunde (NVDMG).

Dit congres vond plaats in de Bonbonnière in Maastricht. Vera Baadjou presenteerde de opzet en eerste resultaten van haar promotieonderzoek.

Het onderzoek is getiteld PRESTO: PREvention STudy On physical complaints in conservatory students. Zij onderzoekt het effect van een preventieprogramma op het verminderen of voorkomen van beperkingen door lichamelijke klachten bij conservatoriumstudenten. Eerstejaars studenten van 5 Nederlandse conservatoria krijgen preventielessen aangeboden. Het effect wordt geëvalueerd met vragenlijsten. Het winnen van deze prijs bevestigt voor Vera Baadjou dat het onderzoek in Nederland breed gedragen wordt.

<toon alle berichten