Menu

Stemmen bij Adelante voor inwoners Heerlen op 19 maart

13 maart 2014

Mobiel stembureau gemeenteraadsverkiezingen

Op 19 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Inwoners van de gemeente Heerlen hebben de mogelijkheid op die dag op locatie van Adelante in Hoensbroek te stemmen.   Voor cliënten en medewerkers in de zorg een belangrijke gebeurtenis, want de nieuw te vormen gemeenteraden en colleges van burgemeester & wethouders krijgen er, naast huishoudelijke verzorging en voorzieningen voor ouderen en gehandicapten, belangrijke zorgtaken bij. Een deel van de financiering voor de zorg (AWBZ- en Jeugd GGZ budget) gaat namelijk naar de gemeenten. Bij deze overdracht van budget wordt ook nog eens een korting van ongeveer 25% toegepast. Gemeenten moeten dus met minder geld zorg gaan leveren.   Als zorgvrager, maar ook als zorgaanbieder wordt de gemeente voor steeds meer taken en voorzieningen het aanspreekpunt.

Het mobiele stembureau staat op die dag opgesteld in de centrale hal.

Het stembureau is geopend van 13.30 tot 16.00 uur.

<toon alle berichten