Menu

Samenwerking bij vroege opsporing van gehoorproblemen

21 februari 2014

Adelante werkt sinds kort samen met de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde
Maastricht UMC+ en Koninklijke Visio.

Jaarlijks krijgen duizenden mensen te maken met visuele of auditieve problemen. Door tijdig in te grijpen zijn deze problemen goed te behandelen of te voorkomen.

Het begeleiden van mensen met een auditieve of visuele beperking vraagt om specifieke vaardigheden. Visio ontwikkelt daarom samen met de projectpartners, waaronder Adelante audiologie & communicatie, een scholing die medewerkers van instellingen meer inzicht geeft in veelvoorkomende oog- en ooraandoeningen, hen leert signalen te herkennen en handvatten geeft voor de omgang en begeleiding.

Dertien medewerkers van Visio Revalidatie & Advies in Sittard hebben onlangs een training gevolgd bij Adelante audiologie & communicatie. Medewerkers van Visio hebben een training “Ik hoor je wel … Maar versta je niet - Veroudering van het gehoor” gevolgd bij Donne Pans, klinisch-fysicus- audioloog van Adelante. Op deze wijze kunnen en mogen ze op gehoorproblemen screenen. Het doel van deze training is om een totale zintuigenscreening te kunnen uitvoeren in verpleeg- en verzorgingshuizen.

John Reijnders, manager van Visio in Sittard geeft aan: “Dertien collega’s zijn nu getraind. Het was een mooie ervaring om dit zo samen op te pakken. Onze mensen kunnen nu ook op het gehoor screenen en de uitkomst bespreken we dan weer met het Audiologisch centrum van Adelante zodat er vervolgacties kunnen worden uitgezet. En dit is nog maar het begin van een nauwe samenwerking!”

Meer informatie

  • Visio Revalidatie & Advies in Sittard-Geleen, Manon Amkreutz, projectleider visuele screeningen via manonamkreutz@visio.org

 

 

<toon alle berichten