Menu

Complexe-pijnpatiënten zijn meer gebaat bij revalidatie

8 december 2014

Regelmatig merkt ze dat mensen zich verbaasd afvragen of pijnbehandeling wel binnen het vakgebied revalidatiegeneeskunde thuishoort. Daarover bestaat volgens Jeanine Verbunt, revalidatiearts bij Adelante en hoogleraar aan het Maastricht UMC+, inmiddels geen enkele twijfel meer.

‘Wetenschappelijk onderzoek heeft overduidelijk aangetoond dat een multidisciplinaire aanpak bij complexe-pijnpatiënten veel effectiever is dan behandelingen door bijvoorbeeld alleen een fysiotherapeut, ergotherapeut, gedragstherapeut of psycholoog. De verschillende disciplines binnen een pijnteam, onder leiding van een revalidatiearts, vullen elkaar perfect aan. Gezamenlijk kun je een patiënt de optimale behandeling bieden."

Lees het volledige interview met Jeanine Verbunt in Revalidatie Magazine van december 2014, pag. 15:
Complexe-pijnpatiënten zijn meer gebaat bij revalidatie

<toon alle berichten