Menu

Uitreiking bundel 'Ik gun je een lach'

3 november 2014

Op woensdag 22 oktober 2014 werd de bundel 'Ik gun je een lach' uitgereikt bij het Adelante College.

Boekpresentatie Ik gun je een lach

Een bundel geschreven voor kinderen vanaf 9 jaar, waarvan de volledige opbrengst wordt gedoneerd aan Stichting Energy4All. Een bundel met verhalen en gedichten, geschreven door 25 enthousiaste bekende en minder bekende auteurs door heel Nederland. Zij steunden dit initiatief belangeloos en hopen een wereld te hebben gecreëerd, waarin kinderen op avontuur gaan en zorgeloos kunnen genieten. Een wereld waarin even alles mogelijk is!
        
Initiatiefneemster Sandarijn Hilkhuijsen heeft zelf 3 kinderen met een zeldzaam syndroom. Haar kinderen vinden lezen een onbegrensde heerlijkheid, net als Amy van 10. Zij was te gast op de boekpresentatie en schreef ook een prachtig verhaal. Voor kinderen, zoals Amy is er op dit moment nog geen toekomst. De energiestofwisselingsziekte is progressief en zorgt ervoor dat organen beschadigd worden. Voor Amy is dit initiatief bijna van levensbelang.

Adelante is volgens Sandarijn een warm bad. Een plek waar kinderen met zorgen zichzelf kunnen en mogen zijn. Een plek, waar gelachen wordt en waar kinderen het fijn hebben. De keuze om het eerste exemplaar te overhandigen aan Peter van Mulkom, manager bedrijfsvoering van Adelante kinderrevalidatie, speciaal onderwijs en wonen in Valkenburg a/d Geul, was snel gemaakt.

De ochtend werd een zee van lichtpuntjes: mooie mensen die kwamen luisteren, kinderen die genoten, de overhandigen van een eerst exemplaar en als afsluiting het omhoog laten van ballonnen met lichtpuntjes.

Wilt u ook bijdragen aan een lichtpuntje, dan kunt u de bundel  bestellen via info@woordkriebels.nl voor 10 euro (exclusief 3 euro verzendkosten).

<toon alle berichten