Menu

Maastricht UMC+ en Adelante gaan intensiever samenwerken

22 oktober 2014

Met ingang van 1 januari 2015 gaan Maastricht UMC+ en Adelante intensiever samenwerken op het gebied van de revalidatiegeneeskunde. Vanaf die datum zal de organisatie van de afdeling Revalidatie van Maastricht UMC+ volledig worden overgenomen door de zorggroep uit Hoensbroek.

Adelante is een expertisecentrum voor onder andere volwassenen- en kinderrevalidatie in Limburg. Met de gespecialiseerde revalidatieafdeling binnen het academisch ziekenhuis willen beide partijen tegemoet komen aan de toenemende vraag naar reguliere en topklinische revalidatiezorg in Limburg. De patiënt profiteert op die manier van de best mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij huis.

Het samenbrengen van de revalidatiezorg onder de Adelante-vlag, geeft een extra impuls aan de kwaliteit van de revalidatiezorg in heel Limburg. Door de samenwerking met een academisch ziekenhuis kan opgedane kennis namelijk snel en efficiënt worden toegepast in de patiëntenzorg. Andersom profiteert het Maastricht UMC+ van een grotere onderzoekspopulatie om sneller tot nieuwe inzichten te kunnen komen die weer leiden tot een verbetering van de zorg.

Wat betekent het voor de patiënt en verwijzer?
Alle vormen van revalidatiezorg, te weten poliklinische, dagbehandeling en consultatie en medebehandeling bij klinische patiënten van het Maastricht UMC+, blijven ook in de nieuwe situatie binnen het academisch ziekenhuis aangeboden worden en plaatsvinden. Revalidatie via de revalidatieafdeling van Adelante kan – net zoals nu – alleen plaatsvinden met een verwijzing van een (huis)arts of specialist.

Samenwerking AZMMedewerkers
De betreffende medewerkers van het Maastricht UMC+ behouden hun eigen werk, alleen voeren ze dit vanaf de overdracht uit onder de verantwoordelijkheid van Adelante. De medici zullen een dienstverband met Adelante aangaan. De andere ondersteunende medewerkers krijgen de keuze om vrijwillig over te gaan naar Adelante of via een detacheringsovereenkomst  voor Adelante te gaan werken. In totaal zijn hiermee ongeveer 25 fte gemoeid, waaronder artsen, polimedewerkers, gedragstherapeuten, fysiotherapeuten, secretaresses en administratief medewerkers.

Links: Jean-Paul Essers, Voorzitter Raad van Bestuur Adelante; Rechts: Lou Brans Brabant, Lid Raad van Bestuur Maastricht UMC

<toon alle berichten