Menu

Agenda

jan 13

Webinar 'Kracht en spiervermoeidheid in de armen van kinderen met cerebrale parese'

De Academische Werkplaats Revalidatie nodigt alle geïnteresseerden uit voor de webinar op 13 januari 2022 'Kracht en spiervermoeidheid in de armen van kinderen met cerebrale parese'. Reserveert u alvast deze datum!

Om te kunnen spelen, te eten en zichzelf aan te kunnen kleden heeft een kind met cerebrale parese (CP) voldoende knijp- en grijpkracht nodig. Maar hoeveel kracht heeft een kind met CP eigenlijk in de armen en handen? Hoe kan deze kracht het beste worden gemeten? Welke rol speelt spiervermoeidheid en hoe kunnen we dit meten? Afgelopen jaren hebben drie promovendi van het expertisecentrum, in nauwe samenwerking met de Universiteit Hasselt, Universiteit Maastricht, Revant Revalidatiecentrum en Adelante, zich beziggehouden met het beantwoorden van deze vragen. Benieuwd hoe u uw eigen werk in het nieuwe jaar een krachtige zet in de goede richting kunt geven? Meld u dan aan in via onderstaande link!

Programma
Tijdens het webinar bespreken we de laatste nieuwe resultaten op gebied van kracht en spiervermoeidheid in de bovenste extremiteit van kinderen met CP en lichten deze toe aan de hand van beeldmateriaal. Hoe kunnen we kracht en spiervermoeidheid in de bovenste extremiteit het beste meten in de klinische praktijk en wat kunnen we met deze informatie in de klinische praktijk?

De sprekers zijn:
- Yvonne Janssen-Potten, onderzoekscoördinator Expertisecentrum Arm Hand Revalidatie Adelante Kenniscentrum en vakgroep Revalidatiegeneeskunde UM
- Katrijn Klingels, associate professor Pediatrische Revalidatie, Faculteit Revalidatiewetenschappen UHasselt
- Koen Dekkers, kinderfysiotherapeut en vakgroepcoördinator, ErasmusMC
- Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam, Revant Revalidatiecentrum Breda
- Lieke Brauers, docent/onderzoeker opleiding vak therapie, Zuyd Hogeschool, KenVak
- Mellanie Geijen, datasteward Open Universiteit
- Eugene Rameckers, senior onderzoeker Adelante Kenniscentrum, Vakgroep Revalidatiegeneeskunde UM en Pediatrische Revalidatie, Faculteit Revalidatiewetenschappen UHasselt

Doelgroep
Ons programma richt zich op zorgprofessionals met interesse in arm handrevalidatie bij kinderen met CP vanuit de eerste, tweede of derdelijnsgezondheidszorg. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom om deel te nemen.

Datum en tijd
Donderdag 13 januari 2022 van 16.30 uur tot 17.45 uur.

Deelname en aanmelding
Deelname aan deze webinar is gratis. U dient zich wel aan te melden via het online aanmeldformulier.

<toon volledige agenda