Menu

Agenda

mei 19

Webinar 'Inzet ervaringsdeskundigheid na NAH revalidatie'

Adelante nodigt u van harte uit voor de webinar over sociaal-emotionele zelfmanagementondersteuning door ervaringsdeskundige vrijwilligers aan mensen met hersenletsel.

Adelante nodigt u van harte uit voor de webinar over sociaal-emotionele zelfmanagementondersteuning door ervaringsdeskundige vrijwilligers aan mensen met hersenletsel.

De periode na het revalideren van een hersenletsel wordt door veel ex-cliënten als zwaar ervaren. Deze stap naar zelfstandigheid zonder de hulp van het revalidatieteam blijkt vaak lastig. Universiteit Maastricht is daarom begin 2019 samen met Adelante en SGL het Voor&NAH onderzoek gestart naar verbetering van ondersteuning van deze doelgroep.

Onderzocht is of steun van ervaringsdeskundige vrijwilligers de cliënt met hersenletsel en zijn/haar partner na thuiskomst uit het revalidatiecentrum kan helpen met het vinden van een nieuwe balans in het dagelijks leven.

Programma
Tijdens de webinar zullen verschillende sprekers de uitdagingen belichten rondom het hervinden van balans in het leven na hersenletsel. Centraal staat de periode na medisch-specialistische revalidatie, maar ook de revalidatie- en adaptatiefase voor de bredere groep mensen met hersenletsel komt aan bod.

De sprekers zijn:
- Milou Dupuits, onderzoeker en ergotherapeut Voor&NAH project, Adelante/Universiteit Maastricht
- Jos Lemans, ervaringsdeskundige coach
- Roger Manten, ervaringsdeskundige deelnemer
- Annemarie Stiekema, senior onderzoeker Expertisecentrum Hersenletsel Limburg, Universiteit Maastricht
- Michel Schoonenberg, coördinator Hersenletselteam Limburg
- Simone Sep, onderzoekscoördinator Expertisecentrum Hersenletsel & Revalidatie, Adelante

Doelgroep
Zorgprofessionals en -vrijwilligers, beleidsmedewerkers, managers, onderzoekers en andere geïnteresseerden

Deelname en aanmelding
Deelname aan deze webinar is gratis. U dient zich wel aan te melden via het online aanmeldformulier. U ontvangt een link om aan de webinar deel te nemen.

<toon volledige agenda