Menu

Agenda

mei 15

Symposium "Thuisinterventies in de Kinderrevalidatie"

Het kunnen uitvoeren van tweehandige vaardigheden is een belangrijke voorwaarde voor de zelfstandigheid en participatie van kinderen met unilaterale cerebrale parese (uCP).

 

De afgelopen jaren hebben Adelante Kenniscentrum en Adelante Kind & Jeugd in samenwerking met de Universiteit Maastricht en MUMC+ diverse therapieprogramma's gericht op het verbeteren van motorische vaardigheden van deze kinderen, ontwikkeld, geëvalueerd en geïmplementeerd.

Een belangrijke volgende stap in de revalidatiepraktijk is de voortzetting van de training in de dagelijkse situatie buiten de kliniek, zodat verworven vaardigheden beter behouden blijven en de zelfstandigheid van de ouders en het kind verder gestimuleerd wordt. Naast de mogelijkheden die thuisinterventies bieden, gaat deze behandelvorm ook gepaard met uitdagingen. Daarom richtte het COAD-project zich op de combinatie van hoge intensiteit van oefenen en de manier waarop dit het beste kan worden vormgegeven, zodat enerzijds het kind gemotiveerd blijft en anderzijds de ouderbelasting laag blijft.

Tijdens het symposium "Thuisinterventies in de kinderrevalidatie" verwelkomen wij vooraanstaande sprekers uit diverse discipline en de wetenschap. Zij zullen u informeren over de ontwikkelingen op het gebied van thuisinterventies en gaan graag met u hierover in gesprek. Naast de theoretische achtergrond komen ook concrete opties om thuisinterventies in de praktijk te brengen aan bod.

Aansluitend op het symposium verdedigt drs. Laura Beckers haar proefschrift "Chances and challenges of home-based bimanual training in children with unilateral palsy".

Meer informatie en aanmelden

<toon volledige agenda