Menu

Agenda

feb 27

Clinic 'inclusive karate' bij Adelante in Hoensbroek

Op woensdag 27 februari a.s. vindt er een gratis clinic plaats bij Adelante in Hoensbroek, georganiseerd door het Adelante Sport- en Beweegloket. De clinic genaamd 'inclusive karate' wordt gehouden door Annelies Creemers- Bremmers. Deze vorm van karate is nog vrij onbekend en nieuw in Limburg. 

Inclusive karate is karate voor mensen met een lichamelijke of een verstandelijke beperking. De methode is ontwikkeld door de Belg Eric Bortels. Zijn doelstelling is dat iedereen karate moet kunnen doen op zijn eigen manier en dat niemand wordt uitgesloten. Het karate wordt aangepast aan de persoon en niet andersom.

De methodiek die Eric heeft ontwikkeld is in 2014 wetenschappelijk onderzocht door de Hogeschool van Gent. Uit het onderzoek blijkt dat mensen op fysiek vlak beter functioneren door deelname aan inclusive karate. Inclusive karate is erkend door de nationale karate federatie.

Iedereen is welkom. Meld u aan en doe mee!

<toon volledige agenda