Menu

Agenda

nov 29

Adelante op decubitus-congres

Op donderdag 29 november a.s. zal Adelante aanwezig zijn op het jaarlijkse decubitus-congres (doorligwonden, red.). Het thema van dit jaar is ‘samenwerking is de sleutel in de strijd tegen decubitus’.

Dit thema staat centraal tijdens de lezingen en workshops. Deze vernieuwde editie van het congres richt zich specifiek op zorgmedewerkers die in de dag dagelijkse praktijk te maken krijgen met de preventie en behandeling van decubitus en zal plaatsvinden in een inspirerende omgeving, waarin inzicht, kennis en enthousiasme centraal zullen staan. In het Continium Discovery Center in Kerkrade zal Adelante twee workshops geven.

Bas Robroek, Janneke Goossens, Eveline Vandersloten en Erika Leenders zullen een uur durende workshop geven ‘help de huid heel te houden’. In deze interactieve workshop worden verschillende anti-decubitus-voorzieningen/middelen bekeken en geprobeerd. Hoe kan een hulpmiddel optimaal gebruikt worden om risico’s op decubitus te minimaliseren? Vragen als deze worden beantwoord door zelf te ervaren.

Conny Overdulve zal een half uur durende workshop geven over decubitus(preventie) bij de zorgvrager met een dwarslaesie. Decubitus is een veelvoorkomende complicatie bij mensen met een dwarslaesie. Dit probleem vereist een multidisciplinaire aanpak.

Veel plezier en succes allemaal!

<toon volledige agenda