Menu

Agenda

okt 25

Symposium Exposure bij chronische pijn

SYMPOSIUM “Exposure bij chronische pijn: Do or dare?”
donderdag 25 oktober 2018
Novotel, Sibemaweg 10, 6227 AH Maastricht

 

Marlies den Hollander en Carolien Dekker hebben in hun promotieonderzoeken in de laatste jaren de kennis over de rol van angst bij pijn en de toepassing van ‘exposure in vivo’ verder uitgediept. Marlies den Hollander heeft zich specifiek gericht op een patiëntengroep met doorgaans forse beperkingen in het dagelijks leven door pijn: Patiënten met Complex Regionaal Pijnsyndroom Type 1 (CRPS-I). Carolien Dekker onderzocht de behandeling ‘exposure in vivo’ voor jongeren met chronische musculoskeletale pijn. Dit symposium is gekoppeld aan hun promoties dit najaar. Uit de onderzoeken blijkt dat de behandeling ‘exposure in vivo’ een effectieve methode is om het activiteitenniveau te verhogen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Een mooie stap voorwaarts in de onderbouwing van de pijnrevalidatie.

Tijdens dit symposium belichten we de uitkomsten van het onderzoek en we vertalen deze kennis ook meteen naar de dagelijkse patiëntenpraktijk en kijken naar de praktische toepassing van exposure in de revalidatie.

Bekijk hier meer informatie over het symposium en tevens de mogelijkheid voor aanmelden.

Er worden 5 boeken 'Graded Exposure' onder de aanmeldingen verloot! Dus mis die kans niet!

<toon volledige agenda