Menu

Agenda

okt 25

Informatiebijeenkomst 'Burn-out: de zichtbare en onzichtbare gevolgen'

Hoe weet je dat je onderweg bent naar een burn-out en hoe voorkom je dat vervolgens? Wat is nu precies een burn-out en welke symptomen zijn belangrijke (voor)signalen, voor uzelf, voor u als werkgever, als collega of als bedrijfsarts?

Burn-out, een veelbesproken onderwerp waar iedereen direct of indirect mee te maken heeft in deze hectische, moderne tijd. Werkstress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. 14% van de beroepsbevolking meldt jaarlijks burn-outklachten. Ongeveer 5% van de beroepsbevolking komt als gevolg daarvan langdurig thuis te zitten. En als een werknemer dan uitvalt met een burn-out, dan moet een werkgever rekening houden met een gemiddeld ziekteverzuim van 242 dagen. De jaarlijkse verzuimkosten, te wijten aan werkgerelateerde stress en burn-out, worden begroot op 1,8 miljard euro (bronnen: nationale enquête Arbeidsomstandigheden (TNO/CBS) & werkgevers enquête Arbeid (TNO).

Burn-out heeft niet alleen grote gevolgen voor de werknemer, maar ook voor de werkgever. Om tijdig in te grijpen en te zien waar uw interventiemogelijkheden liggen, organiseren Adelante Arbeid en Integrated Care Limburg hierover opnieuw een interactieve informatiebijeenkomst voor werkgevers, bedrijfsartsen en andere geïnteresseerden.

Datum/tijd: donderdag 25 oktober 2018, 17:30 – 20:30 uur
Locatie: Adelante, Zandbergsweg 111, 6432 CC Hoensbroek

Tevens willen we u tijdens deze bijeenkomst graag meer vertellen over de nieuwe samenwerking tussen Adelante Arbeid en Integrated Care Limburg.

Bekijk hier het definitieve programma.

Deelname is gratis, aan de inwendige mens wordt gedacht. Voor bedrijfsartsen wordt accreditatie
aangevraagd. In verband met de voorbereidingen vragen wij u uw aanmelding per mail te bevestigen voor 15 oktober a.s. via arbeid@adelante-zorggroep.nl onder vermelding van uw voor- en achternaam, uw telefoonnummer en uw e-mailadres (voor bedrijfartsen: graag het aan uw BIG-registratienummer gekoppelde emailadres vanwege de accreditatie).

<toon volledige agenda