Menu

Agenda

okt 02

Informatieavond voor mensen met een amputatie

Op dinsdagavond 2 oktober organiseert KorterMaarKrachtig, de landelijke vereniging voor mensen met een amputatie en/of aangeboren reductie van een ledemaat, een informatieavond voor patiënten. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Adelante, Livit en Ortho-Technics en vindt plaats bij Adelante in Hoensbroek.

Het programma van deze avond ziet er als volgt uit:

  • 19.00 uur: Inloop
  • 19.30 uur: Opening en introduceren deelnemers
  • 19.45 uur: Osseoïntegratie (met patiënt demo) 
    Onderwerp: Klikprothese mogelijk voor onder- en bovenbeenamputatie. Lees meer.
  • 20.45 uur: Pauze
  • 21.00 uur: KENEVO (met patiënt demo) 
    Onderwerp: Microprocessor gestuurde knie
  • +- 22.00 uur: Afsluiting

In het eerste deel gaan we verder in op de samenwerking met het RadboudUMC. Door deze samenwerking is het mogelijk de nabehandeling bij Adelante in Hoensbroek te laten plaatsvinden. Er wordt informatie gegeven over een klikprothese door de arts (algemeen), fysiotherapeut (behandeling) en orthopedisch instrumentmaker (technische stuk). Daarnaast komen enkele patiënten met een klikprothese van zowel onderbeen als bovenbeen aan het woord. Een patiënt die bij Adelante gerevalideerd heeft, vertelt zijn ervaring. In de pauze is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Daarna gaan we verder in op een computergestuurde knie, de KENEVO van Ottobock. Adelante deed recent onderzoek naar deze knie. In de presentatie wordt nader ingegaan op de onderzoeksresultaten, in praktische zin. De fysiotherapeut vertelt over de eigenschappen en de instrumentmaker over de technische kant. Er zullen patiënten aan het woord komen met een KENEVO knie.

Aanmelden voor deze informatieavond is mogelijk tot 24 september a.s. Aanmelden kan via e-mail of telefoon (0162-521646 of 06 13206928).

Lees meer op de website van KorterMaarKrachtig.

<toon volledige agenda