Menu

Agenda

sep 26

De Week van de Pijn

Meer dan 2 miljoen mensen in Nederland hebben last van chronische pijn. Zij kunnen niet doen wat ze willen, maar passen hun leven voortdurend aan hun pijnen aan. Dat is niet alleen op persoonlijk niveau een drama, het kost de samenleving jaarlijks ook nog eens € 20 miljard. Het onafhankelijke initiatief ‘Pijn Samen’ (samenwerking tussen Stichting Happy Motion, patiëntenverenigingen en brancheorganisaties) vraagt aandacht voor herkennen en erkennen van chronische pijn en eigen regie daarbij, zodat behandeling van chronische pijn efficiënter kan. De regie en kwaliteit van leven van de patiënt zelf, betere educatie en standaardisatie staan in de spotlights.

Pijn Samen organiseert De Week van de Pijn van 26 september tot 1 oktober 2016. Adelante is partner van deze week en ondersteunt hiermee het initiatief. Adelante heeft een eigen pijnrevalidatieprogramma dat cliënten met chronische pijn helpt om de pijn draaglijk te maken. De Week van de Pijn is bedoeld voor het grote publiek én voor artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, overheid, arbodiensten, patiënten, zorgverzekeraars, mantelzorgers en patiëntenorganisaties. Doel is herkenning en erkenning van chronische pijn en draagvlak creëren voor doelmatige pijnbestrijding. Tijdens deze week komen alle activiteiten van Pijn Samen bij elkaar en kan een groot publiek hier kennis van nemen bestaande uit o.a.:

  • 2 congressen (1 medisch, 1 complementair)
  • een week lang landelijke events door samenwerkende partijen
  • filmpremière ‘Om gek van te worden’ een documentaire over eigen regie
  • 6 educatieve films over diverse onderwerpen
  • uitgave van de roman/thriller ‘Anoniem’ van Sandra Berg voor een breed publiek

Meer informatie over De Week van de Pijn vindt u op de website www.deweekvandepijn.nl

<toon volledige agenda