Menu

Agenda

mei 08

Wings for Life 2016

Zondag 8 mei a.s. vindt het jaarlijkse hardloopevenement Wings for Life plaats. Tijdens dit evenement lopen wereldwijd mensen voor een goed doel. De opbrengst gaat volledig naar onderzoek naar het genezen van dwarslaesies.

Adelante rent en rolt mee met een team tijdens de Wings for Life run in Breda. Iedereen kan meedoen; hardlopers en deelnemers in een rolstoel, van beginners tot topsporters. 

Wereldse run
Het idee voor de run ontstond in Moskou: wat als je de hele wereld aan het rennen kon krijgen? Iedereen, over heel de wereld, op dezelfde dag, op hetzelfde moment. Een race van epische proporties met maar één overgebleven hardloper aan het einde. Het leek een onmogelijk plan, maar het is uitgemond in de Wings for Life run die in 2014 voor het eerst plaatsvond en inmiddels voor de derde keer georganiseerd wordt.

Ieder z'n eigen afstand
Op 34 locaties over de hele wereld starten mensen op hetzelfde tijdstip (11.00 UTC) met de run. In Nederland vindt Wings for Life plaats in Breda. Om 13.00 uur wordt er gestart. De run vindt plaats in een mooie groene omgeving. De finish is niet de eindstreep maar een Catcher Car. Het doel van de run is om voor de Catcher Car te blijven, die steeds dichterbij komt. Hoe ver kom jij voordat de rijdende eindstreep je inhaalt?

Ren voor diegenen die dat niet kunnen
Het inschrijfgeld (dat volledig vergoed wordt door Adelante) gaat voor 100% naar onderzoek naar de genezing van dwarslaesies. Wings for Life financiert wereldwijd wetenschappelijk onderzoek en klinische studies van wereldklasse, gericht op de genezing van ruggenmergletsel. 

Meer informatie vind je op de website van Wings for Life.  

Volg alle Adelante deelnemers (en alle overige duizenden deelnemers van over de hele wereld) via de livestream!

<toon volledige agenda