Menu

Agenda

apr 08

Lezing over arm-handrevalidatie bij dwarslaesiepatiënten

Vrijdag 8 april a.s. vindt het 29e minisymposium plaats van het onderzoeksprogramma functionele belasting, belastbaarheid en mechanismen van herstel van mobiliteit in de revalidatie van personen met een dwarslaesie. 

Hanne Bouwsema, senior onderzoeker bij het Kenniscentrum van Adelante in Hoensbroek, houdt tijdens dit symposium een lezing over het onderzoek naar arm-handrevalidatie in tetraplegie (verlamming van beide armen en benen). Ze vertelt over de invloed van training op functioneel herstel, motorische controle en veranderingen in de hersenen bij dwarslaesiepatiënten.

Combinatie van expertises
Hanneke maakt deel uit van de onderzoeksgroep die deze pilotstudie deed. Door het combineren van de expertise van Adelante Kenniscentrum en Revalidatiecentrum, de afdeling Cognitieve Neurowetenschappen van de Universiteit van Maastricht en Scannexus (brain imaging centre) is een fMRI studie-design ontwikkeld en getest om veranderingen in de hersenen vast te leggen bij personen met een cervicale dwarslaesie.

Het minisymposium duurt van 12.00 tot 16.30 uur en vindt plaats in Roessingh, centrum voor revalidatie, Roessinghsbleekweg 33 in Enschede. 

Meer informatie en aanmelden via de VRA

<toon volledige agenda