Menu

Agenda

okt 06

Breincafé Sittard over ‘Geheugentraining’

Breincafé Sittard verzorgt op 6 oktober voor haar doelgroep een informatieavond over het onderwerp ‘Geheugentraining’. Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), hun partners, familieleden, mantelzorgers, professionals en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Geheugentraining bij NAH

Niet aangeboren hersenletsel kan iedereen overkomen, na een ongeval, beroerte of reanimatie. Hoewel de gevolgen drastisch zijn voor de getroffene en zijn omgeving, hoeft het verdere leven niet uitzichtloos te zijn. Een gevolg van NAH kan een geheugenprobleem zijn. Wat te doen met geheugenproblemen komt aan de orde tijdens het Breincafé van 6 oktober. De heer Math Leinders, werkzaam bij Adelante als cognitief trainer, zal de avond begeleiden en vragen beantwoorden. Hij heeft zich gespecialiseerd in het omgaan met beperkingen op het gebied van aandacht, geheugen, planmatig handelen en is één van de begeleiders van de cursus ‘Breingrepen’.

Waar en wanneer?

Op maandag 6 oktober 2014 in het Activiteitencentrum Sittard, Wielewaalstraat 1. De aanvang is om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

NAH kan iedereen overkomen. Het kan ontstaan na een ongeval, een beroerte of reanimatie bijvoorbeeld. Het leven verandert drastisch voor degene die het overkomt. Vaak is volledig herstel niet mogelijk. Ook voor de naaste omgeving van de getroffene zijn de gevolgen groot. Door lotgenoten te ontmoeten in een breincafé ontstaat er een voedingsbodem voor acceptatie, begrip, tips, adviezen en ervaringsuitwisseling. Er wordt ruim gelegenheid gegeven tot het stellen van vragen. Tevens is er uiteraard de ruimte om te praten met aanwezige lotgenoten.

 

Bron: MEE Zuid-Limburg

<toon volledige agenda